Vesti

Sneško Milosavljević (57) nepokretni invalid iz Lipovice kod Despotovca, proveo je u provaliji dubokoj 20 metara u okolini sela Senje, šest dana i šest noci. Sigurne smrti spasle su ga službe Hitne pomoći, rudari i policajci.

Kako prenosi list Blic, ova nezgoda se odrigrala pre nedelju dana kada je Sneško krenuo u selo Senje u posetu svom prijatelju. Automobil koji je inače bio prilagođen za invalide iznenada se zapalio ali na svu srecu on je uspeo da se spasi.

Međutim bio je dezorjentisan i umesto da putem nastavi ka selu, on je krenuo na rukama ka provaliji. Upao je u provaliju i zadobio povrede nogu i glave. Tako nepokretan ležao punih šest dana i noći bez vode dok nije pronađen.

"Pronašli su ga rudari iz Senjskog rudnika, ali nisu smeli da mu priđu, pa su pozvali policiju sa kojom smo se uputili do tog mesta. Provalija je udaljena od asfaltiranog puta još 5 kilometara i nalazi se u planini iznad samog sela Senje. Policija nije imala adekvatnu opremu, pa su kontaktirali Gorsku službu spašavanja, ali oni nisu mogli odmah da izađu na teren, a povređeni invalid je već bio u teškom stanju jer je provaliji proveo šest noći i dana", kaže dr Olivera Stanković.

I ako su bili prepušteni sami sebi, spasioci su uspeli da pomognu nesrećnom čoveku.

"Morali smo da pružimo pomoć nesrećnom čoveku, krenuli smo sa četvoricom policajaca i rudara da silazimo. Čovek je bio u veoma zapuštenom stanju, nije ima vidljivih povreda, ali je bio zapušten, dehidriran, malaksao, sa ranama po nogama koje su bile pune crva, po njemu su bile muve. U strašnom je stanju bio. Stavili smo ga na nosila, policajci su skinuli opasače, vezali smo ga, jer je nagib terena veliki, mogao je ispadne i sami smo bili ugroženi. Izvlačenje je trajalo oko dva sata i četrdesetak minuta. Čovek je spasen, živ je i zdrav", objašnjava sa olakšanjem dr Olivera Stanković.

Srđan Stojković, medicinski tehničar kaže da nikada nije imao tako težak slučaj izvlačenja i transporta povređenog lica.

"Prilikom izvlačenja i mi smo zadobili povrede, ali pacijentu je život spasen i on je sada dobro i van životne opasnosti. Imao je povrede obe noge i glave, jako dehidriran, konfuzan i dezorijentisan, prevezen je do Urgentne sluzbe Opšte bolnice u Ćupriji", priseća se on.

Izvor: Blic

Uredjenje travnatih površina trimerom

Postavljen od: Miki Despot

Košenje i uredjenje travnatih površina trimerom. Usluga podrazumeva košenje i iznošenje trave...

Pročitaj ceo oglas...

Uslužno cepanje drva

Postavljen od: Miki Despot

Uslužno vršim cepanje drva. Oglas se odnosi na Despotovac i užu okolinu. Cena je 3,5 evra/meta...

Pročitaj ceo oglas...

Fizički radnici za kopanje raka

Postavljen od: Miki Despot

Vršimo kopanje grobnih mesta (raka). Oglas se odnosi na Despotovac i užu okolinu. Cena iskopa j...

Pročitaj ceo oglas...

Bagremov med na prodaju

Postavljen od: Miki Despot

USLUŽNI OGLAS - Na prodaju ovogodišnji bagremov med. Za više informacija pozvati na broj 064/5...

Pročitaj ceo oglas...

PISANJE SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH I DR.RADOVA

Postavljen od: Miki Despot

Profesionalna, kvalitetna i originalna izrada maturskih, seminarskih, diplomskih, master i sličn...

Pročitaj ceo oglas...

Potreban vam je web sajt, web aplikacija, poslovni softver? Vama na usluzi.

>